Όλοι αγαπάμε τη θάλασσα και ανυπομονούμε να έρθουν οι ημέρες των διακοπών για να βουτήξουμε και να δροσιστούμε! Όπως ξέρετε ,όμως, η θάλασσα κρύβει και κάποιους κινδύνους ,ειδικά για τις γυναίκες! Στη συνέχεια, διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε για να απολαύσετε με ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι το θαλασσινό νερό και την παραλία.

1.Βρεγμένο μαγιό; Kαλύτερα, όχι!

Τα μαγιό εξαιτίας των συνθετικών υφασμάτων από τα οποία είναι φτιαγμένα μπορεί να σας προκαλέσουν κάποιον ερεθισμό! Οι πιο συχνές λοιμώξεις που μπορεί να εμφανίσει μια γυναίκα το καλοκαίρι είναι οι κολπίτιδες από μύκητες. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να τις αποφύγετε είναι να αλλάζετε το βρεγμένο νερό με το που βγείτε από τη θάλασσα! Επίσης, μην κάθεστε σε πετσέτες άλλων ή σε ξαπλώστρες πριν απλώσετε τη δική σας πετσέτα.

2. Πολύ νερό και κράνμπερι!

Είστε επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις; To μπάνιο στη θάλασσα σε συνδυασμό με τον ήλιο μπορεί να επιδεινώσει αυτό το πρόβλημα. Για να το αποφεύγετε καταναλώστε επαρκείς ποσότητες νερού και άλλων υγρών και περιορίστε τη ζάχαρη! Μια καλή λύση είναι η λήψη κάποιου συμπληρώματος κράνμπερι, το οποίο θα δράσει ως ασπίδα! Επισκεφθείτε μας για να σας προτείνουν οι φαρμακοποιοί του MOLE το κατάλληλο για εσάς.

3. Προσέξτε το δέρμα σας!

Το θαλασσινό νερό και η θάλασσα λειτουργούν ευεργετικά για πολλά δερματικά προβλήματα. Παρόλα αυτά, η θάλασσα μπορεί να χειροτερεύσει ορισμένες καταστάσεις λόγω του αλατιού που περιέχει. Για παράδειγμα, αν πάσχετε από ατοπική δερματίτιδα είναι απαραίτητο να κάνετε ντους αφού βγείτε από τη θάλασσα και να προστατεύεστε από τον ήλιο!

Λίγα ακόμη tips..!

  • Προσέξτε την απότομη διαφορά της θερμοκρασίας! Ειδικά στα πρώτα μπάνια μπείτε σιγά σιγά στο νερό και αποφύγετε τις παγωμένες θάλασσες.
  • Αν επισκέπτεστε ένα μέρος για πρώτη φορά, ρωτήστε τους ντόπιους αν θα πρέπει να προσέξετε κάτι στην παραλία.
  • Να έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρό φαρμακείο για πρώτες βοήθειες (πχ αντικουνουπικό, αντιισταμινικά κλπ). Στο MOLE θα σας βοηθήσουμε να ετοιμάσετε το ιδανικό φαρμακείο ανάλογα με τις ανάγκες σας!

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu
Αρέσει σε %d bloggers: