Σίγουρα το να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε αντηλιακό είναι πολύ καλύτερο από το να μη χρησιμοποιείτε καθόλου! Όμως, όλα τα αντηλιακά δεν είναι ίδια! Υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα σας οδηγήσουν στη σωστή επιλογή αντηλιακού και συγκεκριμένα tips για το σωστό τρόπο χρήσης τους!

Ας δούμε ποια χαρακτηριστικά πρέπει να αναζητάτε για την επιλογή αντηλιακού:

  • Αναζητήστε το χαρακτηρισμό “broad spectrum” (ευρύ φάσμα). Αυτό σημαίνει πως το συγκεκριμένο αντηλιακό θα σας προστατέψει τόσο από τις UVA όσο και από τις UVB ακτίνες! 
  • Επιλέξτε SPF τουλάχιστον 30. SPF 30 σημαίνει πως το αντηλιακό σας θα σταματήσει το 97% των βλαβερών ακτίνων του ηλίου. Όσο μειώνεται το SPF αυτό το ποσοστό πέφτει. Όμως, επειδή οι περισσότεροι δε χρησιμοποιούμε τη σωστή ποσότητα αντηλιακού ούτε και το ανανεώνουμε συχνά, δε μας προστατεύουν στο αναμενόμενο ποσοστό. Οπότε, το να επιλέξετε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας αποτελεί μια δικλείδα ασφαλείας!
  • Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα προτιμήστε τα φυσικά φίλτρα. Φυσικά φίλτρα είναι το οξείδιο του ψευδαργύρου και το οξείδιο του τιτανίου. Έχει βρεθεί πως τα ευαίσθητα δέρματα και τα δέρματα με αλλεργίες δέχονται πολύ καλύτερα αυτού του τύπου τα αντηλιακά. 
  • Επιλέξτε αδιάβροχα αντηλιακά για συγκεκριμένες δραστηριότητες. Αν πρόκειται να ιδρώσετε, να κάνετε κάποιο σπορ σε εξωτερικό χώρο ή να επισκεφθείτε το κολυμβητήριο ή τη θάλασσα πρέπει να εφαρμόσετε αδιάβροχο αντηλιακό. 

Για να εφαρμόσετε σωστά το αντηλιακό σας ακολουθείστε τα παρακάτω tips:

  • Εφαρμόστε το αντηλιακό σας τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο.  Το αντηλιακό χρειάζεται λίγα λεπτά για να απορροφηθεί από το δέρμα και να αρχίσει η δράση του. Αν περιμένετε να φτάσετε στην παραλία για να βάλετε αντηλιακό θα υπάρχει ένα χρονικό διάστημα που θα μείνετε τελείως απροστάτευτοι από τον ήλιο. 
  • Εφαρμόστε επαρκή ποσότητα. Για το πρόσωπο επαρκής ποσότητα θεωρείται μισό κουταλάκι του γλυκού (ή αλλιώς 2 δάχτυλα), ενώ για το σώμα ενός μέσου ενήλικα 30ml (αντιστοιχούν σε ένα ολόκληρο σφηνοπότηρο)! 
  • Επαναλάβετε την εφαρμογή κάθε 2 ώρες. Ειδικά αν κολυμπάτε εφαρμόστε αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα. 

Διαβάστε εδώ το άρθρο μας για τους μύθους γύρω από τα αντηλιακά. Αν έχετε απορίες και χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αντηλιακά και το πώς θα προστατευτείτε από τον ήλιο επισκεφθείτε μας! Το επιστημονικό προσωπικό του MOLE είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση, για να έχουμε όλοι ένα υπέροχο και ασφαλές καλοκαίρι!

Αφήστε μια απάντηση