βάρος

Τους καλοκαιρινούς μήνες οι προσπάθειές μας για απώλεια βάρους εντείνονται! Πολλοί ,όμως, παραπονιούνται πως ενώ προσπαθούν, δε βλέπουν το δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει! Τι μπορεί να φταίει, λοιπόν, και οι προσπάθειές σας για δίαιτα να μην έχουν αποτέλεσμα; Συγκεντρώσαμε τους 4 πιθανότερους λόγους!

1. Ακολουθείτε ακραίες δίαιτες!

Οι δίαιτες που υπόσχονται την απώλεια 4 κιλών σε μια εβδομάδα προφανώς δεν έχουν μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Το να τρώτε μόνο λαχανόσουπα για μια εβδομάδα απλά θα εξαντλήσει την υπομονή σας! Στις περισσότερες περιπτώσεις με αυτού του τύπου τις δίαιτες χάνουμε κυρίως υγρά και μυικό ιστό, αλλά όχι λίπος! Ακολουθείστε με υπομονή μια δίαιτα που περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων και μην πέφτετε στην παγίδα των γρήγορων αποτελεσμάτων!

2. Μήπως κάνετε διατροφικά λάθη;

To ξέρετε πως μια σαλάτα (π.χ. caeser’s) μπορεί να έχει όσες θερμίδες έχει ένα κανονικό πιάτο; Πολλοί παραπονιούνται πως δεν τρώνε τίποτα, παρά μόνο σαλάτες! Στην πραγματικότητα όμως μια έτοιμη σαλάτα μπορεί να έχει μέχρι και 600 θερμίδες! Έτοιμες σάλτσες, δημητριακά πρωϊνού, αναψυκτικά και συσκευασμένα τρόφιμα μπορεί να εκτοξεύσουν τις θερμίδες που καταναλώνετε καθημερινά χωρίς καν να σας χορτάσουν! 

3. Έλλειψη οργάνωσης!

Για να είναι η απώλεια κιλών επιτυχημένη απαιτείται οργάνωση, υπομονή και επιμονή! Στο τέλος κάθε εβδομάδας πρέπει να οργανώνετε όλα τα γεύματα της επόμενης. Η έλλειψη οργάνωσης μπορεί να σας στοιχίσει σημαντικά, αφού θα αναγκαστείτε να αγοράζετε έτοιμα φαγητά και ροφήματα τα οποία τις περισσότερες φορές περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών. Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε κιλά είναι να ετοιμάζετε μόνοι σας τα γεύματά σας!

4. Η γυμναστική δεν αρκεί για να χάσετε βάρος!

Δυστυχώς, η γυμναστική αν δε συνδυαστεί με σωστή διατροφή δε θα σας δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα! Ο λόγος είναι απλός. Για να χάσετε βάρος πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε. Αν μετά το γυμναστήριο αναπληρώνετε ,και με το παραπάνω, τις θερμίδες που “κάψατε”, δε θα χάσετε βάρος! 

Αφήστε μια απάντηση