Μέλι Μanuka

Το μέλι Manuka παράγεται στη Νέα Ζηλανδία από το νέκταρ που συλλέγουν οι μέλισσες από τα άνθη του μεγάλου θάμνου Leptospermum Scoparium (ή θάμνος Manuka).  Θεωρείται ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ωφέλιμα είδη μελιού σε όλο τον κόσμο!

Τo μέλι Manuka διαθέτει αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβιοτικές ιδιότητες, οι οποίες οφείλονται σε ένα μαγικό συστατικό που περιέχει, το methylglyoxal (MGΟ)! Όσο υψηλότερη είναι η συγκέντρωση του MGΟ στο μέλι, τόσο ισχυρότερες είναι οι αξιοσημείωτες ιδιότητες αυτού του μελιού!

Κάποια από τα οφέλη του για την υγεία…

  • Θεραπεύει εγκαύματα και πληγές! Βοηθάει στη γρήγορη επούλωσή τους, στην ανάπλαση του δέρματος και μειώνει τον πόνο!
  • Η τοπική εφαρμογή του 1-2 φορές ημερησίως βοηθά στη θεραπεία της ακμής και άλλων δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα!
  • Δρα ευεργετικά σε ορισμένες στομαχικές διαταραχές όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση! Χάρη στις αντιβιοτικές του ιδιότητες, καταπολεμά τα βακτήρια που συχνά σχετίζονται με τις παθήσεις του στομάχου.
  • Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην άμεση θεραπεία του πονόλαιμου!
  • Συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων των εποχικών αλλεργιών!
  • Μας βοηθά να κάνουμε πιο ποιοτικό ύπνο! Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες, βοηθάει στην απελευθέρωση της μελατονίνης, μια ουσία απαραίτητη για τον ύπνο.
  • Mας κρατά νέους και γεμάτους ζωτικότητα! Η καθημερινή κατανάλωσή του βοηθά στη βελτίωση της όψης του δέρματος και δρα αντιγηραντικά χάρη στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών που περιέχει!

Στο MOLE μπορείτε να βρείτε μέλι Μanuka υψηλών προδιαγραφών της εταιρείας Manuka Health. Πρόκειται για πιστοποιημένο μέλι, 100% προέλευσης Νέας Ζηλανδίας. Μάλιστα, κάθε βάζο μπορεί να ανιχνευθεί ακριβώς από ποιόν μελισσοκόμο προήλθε! Το Manuka Honey δοκιμάζεται και πιστοποιείται για την ισχύ, την καθαρότητα και την ποιότητα του MGΟ. Μπορείτε να το βρείτε σε βαζάκια με διαφορετικές περιεκτικότητες σε methylglyoxal (MGO)! Πώς θα διαλέξετε την κατάλληλη περιεκτικότητα; Οι ανάγκες του καθενός και ο λόγος που θέλει να το χρησιμοποιήσει υποδεικνύουν και ποια είναι η κατάλληλη επιλογή για τον ίδιο!

Αφήστε μια απάντηση