Ένα από τα ζητήματα που προβληματίζει τις νέες μανούλες είναι τι μπιμπερό να επιλέξουν για το μωράκι τους! Σήμερα, οι επιλογές στο φαρμακείο είναι πολλές και διαφορετικές!  Διαβάσετε, λοιπόν, κάποιες βασικές αρχές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο μπιμπερό για το μωρό σας! 

Γυαλί ή πλαστικό;

Για τα νεογέννητα καλύτερη επιλογή είναι το γυαλί, καθώς καθαρίζει και αποστειρώνεται εύκολα! Όταν το μωρό μεγαλώσει και κρατάει και μόνο του το μπιμπερό καλύτερα να επιλέξουμε κάποιο πλαστικό μπουκάλι.

Τι σχήμα να επιλέξω;

To σχήμα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, γι΄αυτό μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο! Σε γενικές γραμμές, τα κυλινδρικά μπιμπερό είναι κλασικά και κατάλληλα για όλες τις χρήσεις. Στο φαρμακείο μπορείτε να βρείτε, επίσης, τριγωνικά μπιμπερό, καμπυλωτά (κατάλληλα για προβλήματα παλινδρόμησης) και εργονομικά (με σχέδια και χρώματα που τραβούν την προσοχή του μωρού για να το κρατήσει).

Η σημασία της σωστής θηλής!

Μπορεί το σχήμα να μην έχει σημασία, αλλά εκεί που πρέπει να δώσετε προσοχή είναι στην επιλογή των θηλών! Σχετικά με το υλικό, μπορείτε να επιλέξετε είτε σιλικόνη είτε καουτσούκ. Οι θηλές από καουτσούκ χρειάζονται συχνή αντικατάσταση καθώς μαλακώνουν εύκολα. Οι θηλές σιλικόνης είναι άγευστες, άοσμες και στην αρχή πιο σκληρές. Όπως και να έχει, τον τελικό λόγο τον έχει το μωρό σας!

Σημασία πρέπει να δώσετε επίσης, στις τρύπες της θηλής! Για νεογέννητα και βρέφη έως τον πρώτο μήνα, κατάλληλες είναι οι θηλές μπιμπερό με μια τρύπα. Οι θηλές με 2,3 ή 4 τρύπες συνιστώνται από τον τρίτο και τέταρτο μήνα! Τέλος, θηλή με μία σχισμή και τρεις ταχύτητές ροής επιβάλλεται από τη στιγμή που το μωρό θα αρχίσει να τρώει δημητριακά και άλευρα.

Πόσα μπιμπερό είναι αρκετά;

Kαλό είναι να έχετε πάντα τουλάχιστον 6 λειτουργικά μπιμπερό στη διάθεσή σας, ειδικά τους πρώτους μήνες! 

Τι μπορώ να κάνω αν το μωρό μου έχει κολικούς;

Σε περίπτωση που το μωρό σας πάσχει από κολικούς, μπορείτε να επιλέξετε ειδικά μπιμπερό για κολικούς. Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα μπιμπερό με βαλβίδες εξαερισμού που περιορίζουν τον αέρα που καταπίνουν τα βρέφη και κατά συνέπεια μειώνουν τη νευρικότητά τους.

Οι πρώτοι μήνες μετά τη γέννηση ενός μωρού είναι συχνά απαιτητικοί για τους νέους γονείς! Εμείς είμαστε κοντά σας για να σας λύσουμε όλες σας τις απορίες και να σας βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε! Μη διστάσετε να μας επισκεφθείτε και να μας ρωτήσετε ό,τι σας προβληματίζει για τον πρώτο καιρό με το μωρό σας! Στο φαρμακείο ΜOLE θα βρείτε πάντα εξειδικευμένο προσωπικό (φαρμακοποιούς, νοσηλευτές κλπ) για ό,τι χρειαστείτε! 

Αφήστε μια απάντηση