Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σε λίγες ημέρες τα σχολεία θα κλείσουν! Τι σημαίνει αυτό; Περισσότερος χρόνος με τα παιδιά στο σπίτι! Αν αναρωτιέστε τι δραστηριότητες μπορείτε να κάνετε για να μη βαρεθούν οι μικροί μας φίλοι αλλά και για να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά, σας έχουμε τη λύση!

1. Movie time!

Βάλτε τα παιδιά στο κλίμα των Χριστουγέννων με τη βοήθεια ποιοτικών ταινιών! Κάντε μια λίστα με παιδικές χριστουγεννιάτικες ταινίες και παρακολουθήστε τις όλοι μαζί! 

2. Ζαχαροπλαστική για όλους!

Φτιάξτε μπισκότα με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ. Ακόμη και αν τα παιδιά δεν τα καταφέρνουν τέλεια, είναι σημαντικό να ασχολούνται με δημιουργικές δραστηριότητες όπως η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική! Αφήστε τα να τα διακοσμήσουν όπως θέλουν αυτά! Στη συνέχεια, μπορείτε να τα βάλετε σε ωραία κουτιά και να τα κάνετε δώρο στους παππούδες, στη θεία κλπ

3. Χειροτεχνίες με πολύ χρυσόσκονη!

Μια ακόμη ιδέα είναι φέτος να φτιάξετε μόνοι σας τις χριστουγεννιάτικες κάρτες που θα στείλετε! Αγοράστε χρυσόσκονη, διάφορα χαρτόνια και μαρκαδόρους. Αφήστε τα παιδιά να τις ζωγραφίσουν και να τις διακοσμήσουν και στη συνέχεια γράψτε μαζί τις ευχές!

4. Παραμύθια κάτω από το δέντρο!

Φτιάξτε ζεστή σοκολάτα και διαβάστε στα παιδιά σας κλασικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια κάτω από το δέντρο!

5. Ώρα για χορό!

Θυμηθείτε πως τα παιδιά χαίρονται και διασκεδάζουν με τα πιο απλά πράγματα. Φτιάξτε μια λίστα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χορέψτε μαζί τους!

Αφήστε μια απάντηση