Φυσικά προϊόντα αρωματοθεραπείας

Η αρωματοθεραπεία τα τελευταία χρόνια αποκτά όλο και μεγαλύτερο κοινό! Ωστόσο, φαίνεται πως δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λανθασμένη χρήση ή έχουν απορίες γύρω από τη συγκεκριμένη μέθοδο θεραπείας! Ας δούμε ,λοιπόν, όλα όσα πρέπει να ξέρουμε και να προσέξουμε για την αρωματοθεραπεία! 

Τι είναι η αρωματοθεραπεία;

H αρωματοθεραπεία είναι μια εναλλακτική μορφή ολιστικής θεραπείας! Χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια για τη βελτίωση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής μας υγείας! Η εισπνοή διάφορων αρωμάτων φαίνεται πως έχει σημαντική επίδραση σε διάφορες παθήσεις! Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται από τους ανθρώπους εδώ και χιλιάδες χρόνια! Αρχαίοι πολιτισμοί στην Ινδία, στην Κίνα και στην Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν αρωματικά φυτά για ιατρικούς σκοπούς! Μάλιστα, στην αρχαία Ελλάδα ο Ιπποκράτης πρότεινε τη χρήση αρωματικών φυτών και ελαίων για την επίτευξη της βέλτιστης υγείας και ευεξίας του ατόμου! 

Ποιά είναι τα οφέλη της;

Η αρωματοθεραπεία μπορεί να σας προσφέρει μια σειρά από οφέλη! Κάποια από αυτά είναι:

 • Μείωση του στρες, του άγχους και η βελτίωση της διάθεσης! 
 • Βελτίωση της ποιότητας του ύπνου!
 • Έλεγχος διάφορων τύπων χρόνιων πόνων όπως οι ημικρανίες!
 • Τόνωση του ανοσοποιητικού.
 • Βελτίωση των πεπτικών προβλημάτων!
 • Αύξηση των επιπέδων ενέργειας και συγκέντρωσης.
Ανάλογα με την πάθηση που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, αλλάζει και ο συνδυασμός αιθερίων ελαίων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Για παράδειγμα, τα εσπεριδοειδή, το ιλάνγκ-ιλάνγκ και το νερολί βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσης. 

Τι πρέπει να προσέξουμε;

Τα περισσότερα αιθέρια έλαια είναι ασφαλή, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που πρέπει πάντα να προσέχουμε:

 • Τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει να εφαρμόζονται απευθείας στο δέρμα (πριν αναμιχθούν με κάποιο έλαιο π.χ. αμυγδαλέλαιο) γιατί μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό .
 • Δεν αναμιγνύονται όλα τα αιθέρια έλαια μεταξύ τους. Προσοχή ,λοιπόν, στους συνδυασμούς που κάνετε! 
 • Τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε συγκεκριμένα αιθέρια έλαια. Γι’αυτό, καλό θα ήταν να αποφύγετε την αρωματοθεραπεία σε αυτά αν πρώτα δε συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό!
 • Οι έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν την αρωματοθεραπεία έπειτα από επικοινωνία με το γιατρό τους.
 • Τα αιθέρια έλαια προορίζονται μόνο για εξωτερική χρήση (δεν καταπίνονται) και πρέπει να αποφεύγεται η επαφή με τα μάτια!

Αρωματοθεραπεία στο σπίτι..; Kι όμως γίνεται!

Αν θέλετε να ανακαλύψετε τη μαγεία της αρωματοθεραπείας μόνοι σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι! Μια καλή λύση αν είστε αρχάριος είναι να προμηθευτείτε μια συσκευή καύσης αιθερίων ελαίων. Στο MOLE μπορείτε να βρείτε τόσο τη συσκευή όσο και αιθέρια έλαια ή έτοιμους συνδυασμούς ανάλογα με τη χρήση που θέλετε να κάνετε! Επίσης, κάποιες premium εταιρείες καλλυντικών έχουν δημιουργήσει προϊόντα αρωματοθεραπείας για πρόσωπο και σώμα που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη! Η αισθητικός μας μπορεί να σας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το σωστό τρόπο εφαρμογής τους!

Αφήστε μια απάντηση