Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που συνήθως παρατηρούμε τα αποτελέσματα του ήλιου στο δέρμα μας! Ένα από τα πιο συχνά παράπονα των γυναικών είναι η εμφάνιση κηλίδων ή πανάδων στο δέρμα τους. Ας δούμε καταρχήν τι είναι οι κηλίδες και οι πανάδες και ,στη συνέχεια, πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν!

Η εμφάνιση των πανάδων και κηλίδων οφείλεται σε δυσλειτουργία των μελανινοκυττάρων της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής μελανίνης. Οι κηλίδες είναι η συχνότερη μορφή υπερμελάγχρωσης . Έχουν οβάλ σχήμα και εμφανίζονται, κυρίως, στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες στα σημεία τα οποία έχουν εκτεθεί περισσότερο στον ήλιο. Οι πανάδες ή μέλασμα, είναι οι δερματικές βλάβες που έχουν καφέ χρώμα και ακαθόριστο σχήμα. Η εμφάνισή είναι ξαφνική μετά από κάποια ορμονική διαταραχή, λήψη φαρμάκων καθώς και κατά την εγκυμοσύνη. Το πρόβλημα γίνεται έντονα ορατό με την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το φθινόπωρο/χειμώνα υποχωρούν ή εξαφανίζονται πλήρως. 

Στην περίπτωση των κηλίδων/ πανάδων η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη! Εφόσον, λοιπόν, παρατηρήσετε πως είστε ευαίσθητη στη δημιουργία δυσχρωμιών η καθημερινή χρήση αντηλιακού είναι απαραίτητη! Μάλιστα, καλό θα ήταν να προμηθευτείτε κάποιο αντηλιακό ειδικό για την περίπτωσή σας το οποίο παρέχει επιπλέον προστασία! Η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητη καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες!

Μην ανησυχείτε ,όμως! Υπάρχουν προϊόντα για να διορθώσετε τις κηλίδες που έχουν ήδη εμφανιστεί! Μια καλή επιλογή είναι να προμηθευτείτε κάποιο προϊόν με βιταμίνη C (ορό ή κρέμα). Η βιταμίνη C απαλύνει αισθητά τις δυσχρωμίες και παράλληλα προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία , αποτρέποντας έτσι τη δημιουργία νέων κηλίδων.

Άλλα ενεργά συστατικά που βοηθούν στην εξάλειψη των κηλίδων είναι η ρεσορκινόλη και τα ΑΗΑ φρούτων τα οποία ευνοούν την απομάκρυνση των έντονα χρωματισμένων κυττάρων. Τα συγκεκριμένα συστατικά υπάρχουν σε πολλά δερμοκαλλυντικά και αν συνδυαστούν με το σωστό τρόπο, οι αλλαγές που θα δείτε στο δέρμα σας θα είναι θεαματικές!

Επειδή ,όμως, η χρήση τέτοιων προϊόντων πάντα θα πρέπει να γίνεται υπό την καθοδήγηση του ειδικού, επισκεφθείτε μας για να σας συμβουλεύσουμε! Οι εξειδικευμένες αισθητικοί μας, αφού πραγματοποιήσουν δερμοδιάγνωση θα σας προτείνουν μια εξατομικευμένη θεραπεία για να αντιμετωπίσουμε μαζί το πρόβλημα που σας απασχολεί!

Αφήστε μια απάντηση