Η αλλαγή στην εποχή πρέπει να συνοδεύεται από αλλαγή και στη διατροφή! Η σωστή φθινοπωρινή διατροφή θα σας βοηθήσει να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας και να έχετε υψηλά επίπεδα ενέργειας! Ας δούμε τι επιλογές μπορείτε να κάνετε για μια ισορροπημένη διατροφή το Φθινόπωρο!

1. Προτιμήστε τα εποχικά προϊόντα!

Όταν επιλέγετε φρούτα και λαχανικά φροντίστε να είναι “της εποχής”! Αυτή η επιλογή παρουσιάζει πολλαπλά πλεονεκτήματα. Τα εποχιακά φρούτα και λαχανικά είναι πιο φρέσκα και πιο οικονομικά! Επίσης, αυτή η τακτική είναι και φιλική προς το περιβάλλον, αφήνοντας μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα. Το παντζάρι, το λάχανο, τα καρότα, η μελιτζάνα, η κολοκύθα, τα μανιτάρια, τα αχλάδια, τα μήλα και τα δαμάσκηνα είναι καλές τροφές για να επιλέξετε αυτή την εποχή.

2. Τονώστε το ανοσοποιητικό σας!

Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C! Κάποιες από αυτές είναι η γλυκοπατάτα και η κολοκύθα! Συμβουλευτείτε ,επίσης, το φαρμακοποιό σας για να ξεκινήσετε τη λήψη κάποιου συμπληρώματος που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας. Τέλος, για να αντιμετωπίσετε τις εποχιακές ιώσεις, είναι πολύ σημαντικό να παραμένετε επαρκώς ενυδατωμένοι. Οι σούπες λαχανικών είναι μια άριστη επιλογή!

3. Ωμά ή μαγειρεμένα;

Δοκιμάστε να καταναλώνετε ένα συνδυασμό ωμών και μαγειρεμένων τροφών. Tο φθινόπωρο θέλει μεν πιο ζεστά πιάτα, αλλά πολλές φορές τα ωμά είναι πιο θρεπτικά. Μια καλή επιλογή είναι να συνδυάσετε το μαγειρεμένο φαγητό σας με μια φρέσκια σαλάτα!

4. Pizza night..αλλιώς!

Το φθινόπωρο αρχίζουν τα μαζέματα στο σπίτι και οι παραγγελίες πίτσας…παίρνουν φωτιά! Επειδή κάτι τέτοιο δε θα κάνει καλό ούτε στη γραμμή αλλά ούτε και στη υγεία σας, δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας πίτσα! Μικρές αλλαγές θα κάνουν σημαντική διαφορά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής ή χωρίς γλουτένη, μοτσαρέλλα και εποχιακά λαχανικά. Αποφύγετε τα αλλαντικά και τα βαριά τυριά! 

Αφήστε μια απάντηση