Μια πρωτότυπη και έξυπνη ιδέα για να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας (αλλά και τη διάθεσή σας) είναι τα φωτιστικά από άλατα Ιμαλαϊων! Χρησιμοποιούνται τόσο για αισθητικούς λόγους (έχουν το πιο γλυκό ροζ χρώμα), αλλά και για τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία! Ας δούμε με ποιο τρόπο δρουν και γιατί είναι ωφέλιμο να τις έχουμε στο σπίτι μας!

Πώς δρουν

Τα άλατα Ιμαλαϊων θεωρείται πως προσφέρουν ευεργετικές ιδιότητες γιατί είναι υγροσκοπικά! Αυτό σημαίνει οτι προσελκύουν μόρια του νερού. Πιο συγκεκριμένα, προσελκύουν μόρια του νερού από τον αέρα. Ο αέρας στο σπίτι μας περιέχει αλλεργιογόνα, βακτήρια και ρύπους. Τα άλατα Ιμαλαϊων τα “μαγνητίζουν” πάνω τους και με αυτό τον τρόπο καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού μας! Για αυτό πολλοί προτείνουν να καθαρίζετε τη λάμπα σας αρκετές φορές μέσα στην ημέρα με ένα πανάκι. 

Ποιά οφέλη προσφέρουν

  1. Καθαρισμός του αέρα στο σπίτι. Όπως ήδη αναφέραμε, χάρη στις υγροσκοπικές τους ιδιότητες τα άλατα Ιμαλαϊων βοηθούν στον καθαρισμό του αέρα!
  2. Ανακουφίζουν από αλλεργίες. Πολλοί υποστηρίζουν πως με αυτό τον τρόπο υποχώρησαν τα συμπτώματα των αλλεργιών και του άσθματος που τους ταλαιπωρούσε! Μάλιστα, πολλοί τις επιλέγουν και για το χώρο εργασίας τους όπου εκτίθενται σε έντονο κλιματισμό πολλές ώρες καθημερινά.
  3. Το χρώμα τους θεραπεύει! Το χρώμα και ο ήρεμος, γλυκός φωτισμός που εκπέμπουν τα συγκεκριμένα φωτιστικά θεωρείται πως δρουν ευεργετικά και στην ψυχολογία μας! Μάλιστα, το συγκεκριμένο χρώμα χρησιμοποιείται για ηρεμία και αύξηση της συγκέντρωσης.
  4. Είναι ιδανικές για βραδινό φωτισμό! Οι ειδικοί συμβουλεύουν τις βραδινές ώρες να αποφεύγουμε το μπλε φως και να χαμηλώνουμε τα φώτα. Ο συγκεκριμένος φωτισμός επειδή προσομοιάζει αυτόν του κεριού ή της φωτιάς είναι ιδανικός για να έχετε έναν ποιοτικό ύπνο!

Πώς θα διαλέξετε

Κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη και σχέδια! Η επιφάνειά τους μπορεί να είναι λεία ή αδρή. Ένα ποιοτικό φωτιστικό από άλατα Ιμαλαϊων μπορεί να κρατήσει δεκαετίες. Στο MOLE θα βρείτε μεγάλη ποικιλία για να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς!

Αφήστε μια απάντηση