Όλοι θέλουμε να έχουμε καθαρό και λαμπερό δέρμα! Όμως, τα ποσοστά εμφάνισης ακμής όλο και αυξάνονται, ειδικά στους ενήλικες! Τι λάθη κάνουμε ,λοιπόν, και υποφέρουμε από σπυράκια ακόμη και μετά την εφηβεία; Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές που ετοίμασαν οι ειδικοί του MOLE για να δείτε το δέρμα σας πιο καθαρό από ποτέ!

1. Σωστός καθαρισμός!

Είναι βασικό να καθαρίζετε το πρόσωπό σας 2 φορές την ημέρα με τα σωστά για εσάς προϊόντα! Συμβουλευτείτε τους ειδικούς και επιλέξτε ένα ειδικό καθαριστικό (πχ με σαλικυλικό) ! Μην παραλείπετε ποτέ να ξεβάφεστε καθώς οι ρύποι από το make-up και το περιβάλλον οδηγούν στο φράξιμο των πόρων και τελικά στην εμφάνιση ακμής!

2. Σωστή καθαριότητα και στα αντικείμενα!

Κάποια από τα αγαπημένα σας αντικείμενα όπως το κινητό και το μαξιλάρι σας μπορεί να είναι οι ένοχοι! Φροντίστε να καθαρίζετε το κινητό σας καθημερινά και να αλλάζετε μαξιλαροθήκες αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα! Αν χρησιμοποιείτε κράνος, πρέπει επίσης να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα για τον καθαρισμό τους!

3. Ο ένοχος βρίσκεται στο πιάτο σας!

Σε πολλές περιπτώσεις η ακμή (ειδικά των ενηλίκων) έχει συνδεθεί με ορισμένες τροφές! Αυτές είναι κυρίως η ζάχαρη και τα γαλακτοκομικά! Παρατηρείστε αν σας ενοχλεί κάτι στη διατροφή σας δοκιμάζοντας να περιορίσετε κάποια είδη τροφών για λίγο καιρό!

4. Προσοχή σε ενυδατικές και make-up!

Πολλοί άνθρωποι ,δυστυχώς, χρησιμοποιούν ακατάλληλα για τον τύπο του δέρματός τους προϊόντα! Αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην εμφάνιση ακμής! Στο MOLE μπορείτε να κάνετε δερμοδιάγνωση και να μάθετε ποια είναι τα ιδανικά προϊόντα για εσάς! Τέλος, προσέξτε μήπως το make-up σας σας ενοχλεί! Αν έχετε λιπαρό με τάση προς ακμή δέρμα χρησιμοποιείστε ένα oil-free foundation!

5. Διώξτε το άγχος!

Και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως το άγχος παίζει σημαντικό ρόλο! Το άγχος αυξάνει την κορτιζόλη στο αίμα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην εμφάνιση φλεγμονής στο σώμα! Στο δέρμα μας , συγκεκριμένα, η φλεγμονή αυτή εμφανίζεται συχνά με τη μορφή της ακμής! Έχετε ,λοιπόν άλλον ένα λόγο για να χαλαρώσετε και να διώξετε ότι σας προκαλεί στρες!

Αφήστε μια απάντηση