Πόσο κρατάει η μάσκαρά σας αφού την ανοίξετε και πώς πρέπει να καθαρίζετε τα πινέλα σας; Τελικά, τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης; Επάνω στα περισσότερα είδη καλλυντικών (μάσκαρα, lipgloss, foundation κλπ) συνήθως δεν αναγράφεται κάποια ημερομηνία λήξης! Αυτό ,όμως, δε σημαίνει πως κρατάνε για πάντα, ειδικά αφού ανοιχτούν! Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι η σωστή συντήρηση των πιο συχνά χρησιμοποιούμενων προϊόντων μακιγιάζ!

Foundation

Τα υγρά foundation συνήθως κρατούν 1-1,5 χρόνο μετά το άνοιγμα! Σε περίπτωση που πρόκειται για πούδρα διατηρείται 2 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση αν παρατηρήσετε αλλοιώσεις όπως αλλαγή στο χρώμα του προϊόντος αυτό θα πρέπει να απορριφθεί. 

Ρουζ

Και εδώ ισχύει πως τα υγρά ρουζ διαρκούν λιγότερο (12 μήνες) σε σχέση με αυτά που είναι σε μορφή πούδρας και διαρκούν 2-3 χρόνια!

Μάσκαρα

Δυστυχώς η αγαπημένη σας μάσκαρα ματιών κρατά μόλις 4 μήνες αφού την ανοίξετε! Επειδή πρόκειται για ένα προϊόν που χρησιμοποιείται σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο του προσώπου (στα μάτια) καλό θα ήταν να το ανανεώνετε τακτικά. Το πινέλο μαζεύει εύκολα βακτηρίδια που μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και μολύνσεις! 

Σκιές ματιών

Συγκαταλέγονται στη λίστα με τα μακροβιότερα προϊόντα μακιγιάζ αφού κρατούν μέχρι και 24 μήνες! Φυσικά, αν το χρώμα έχει αλλάξει ή η υφή είναι ξερή σημαίνει πως η σκιά έχει λήξει!

Κραγιόν/Lipgloss

Μπορείτε να κρατήσετε τα κραγιόν σας έως και 24 μήνες μετά το άνοιγμα ενώ τα lipgloss μέχρι 18 μήνες!

Σωστός καθαρισμός πινέλων μακιγιάζ!

Τα πινέλα του μακιγιάζ μαζεύουν σκόνη, λιπαρότητα και βακτήρια! Όλα αυτά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και ακόμη και ακμή αν δε γίνεται σωστός καθαρισμός. Προσπαθήστε να καθαρίζετε τα πινέλα σας τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα. Για να τα καθαρίσετε χρησιμοποιήστε πάντα χλιαρό νερό, αφού το ζεστό μπορεί να τα καταστρέψει. Υπάρχουν πολλά ειδικά καθαριστικά για πινέλα. Μια καλή εναλλακτική πάντως είναι το σαμπουάν για μωρά. Για πιο έντονο καθαρισμό, μπορείτε να διαλύσετε και κάποιο αντισηπτικό επιφανειών σε νερό. Αφού τα πλύνετε καλά, στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί σε οριζόντια θέση. 

Αφήστε μια απάντηση