Απαραίτητα για την έκθεση στον ήλιο!

Το αντηλιακό είναι αδιαμφισβήτητα το πρώτο προϊόν περιποίησης προσώπου και σώματος που έρχεται στο μυαλό όλων μας όταν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι! Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, έχει γίνει ξεκάθαρο πόσο βασική είναι η χρήση του καθημερινά για την προστασία του δέρματός μας! Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη κάποιοι μύθοι γύρω από το πολύτιμο αυτό προϊόν! Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί και τι ισχύει τελικά!

Μύθος Νο1 : Tο αντηλιακό είναι επικίνδυνο για το δέρμα.

Οι SPF συνθέσεις των αντηλιακών δεν έχουν πλέον καμία σχέση με αυτές του παρελθόντος! Περικλείουν όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία για να μας προστατεύουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα! Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αντηλιακά με συνθετικά και με φυσικά φίλτρα (Τα πρώτα ονομάζονται έτσι γιατί περιέχουν συνθετικά προστατευτικά μόρια, ενώ τα φυσικά περιέχουν συστατικά όπως ο ψευδάργυρος και τα οξείδια τιτανίου). Συζητήστε τις διαφορές με το φαρμακοποιό σας και επιλέξτε ένα αντηλιακό μιας αξιόπιστης εταιρείας που ταιριάζει στο δικό σας τύπο δέρματος!

Μύθος Νο2 : Δε χρειάζομαι αντηλιακό για λίγα λεπτά έκθεσης στον ήλιο!

Ίσως το μεγαλύτερο και συχνότερο λάθος! Ενώ κατά την έκθεση στην παραλία σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν αντηλιακό, φαίνεται πως μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων αποφεύγουν τη χρήση του στην καθημερινότητά τους! Οι δερματολόγοι επισημαίνουν πως «το δέρμα δεν ξεχνά..» για αυτό και πρέπει να το χρησιμοποιούμε 365 ημέρες το χρόνο ακόμη και για μια βόλτα μέχρι το περίπτερο.

Μύθος Νο3: Mπορώ να χρησιμοποιήσω το αντηλιακό που μου περίσσεψε από πέρυσι!

Τα αντηλιακά θα πρέπει να ανανεώνονται κάθε χρόνο (εφόσον έχουν ανοιχτεί) ανεξάρτητα από την ημερομηνία λήξης τους! Η έκθεσή τους σε υψηλή θερμοκρασία το καλοκαίρι αλλοιώνει  σταδιακά τα φίλτρα τους! Έτσι, χάνεται μέρος της προστατευτικής τους δράσης! Για να προστατευτείτε ,λοιπόν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, φροντίστε να το ανανεώνετε κάθε χρόνο!

Μύθος Νο4 : To αντηλιακό μόνο αρκεί για να προστατευτώ από τον ήλιο!

Οι ειδικοί τονίζουν πως το αντηλιακό μας προστατεύει ως ένα σημείο και πως κανένα αντηλιακό δεν μπλοκάρει 100% τις ακτίνες του ηλίου! Ακόμη και μετά τη χρήση του διατρέχουμε έως και 50% κίνδυνο να καούμε! Επομένως, η χρήση καπέλου και η αποφυγή του ήλιου τις επικίνδυνες ώρες είναι απαραίτητη ούτως ή άλλως! Επίσης, για να έχουμε σωστή προστασία το αντηλιακό θα πρέπει να ανανεώνεται κάθε 2-3 ώρες και σε κάθε εφαρμογή να χρησιμοποιείται επαρκής ποσότητα!

Kαι κάποια χρήσιμα ..tips!!

  • Tα πτερύγια των αυτιών και τα κουντεπιέ είναι από τα πιο συχνά σημεία ηλιακών εγκαυμάτων! Μην ξεχνάτε την εφαρμογή αντηλιακού και σε αυτά τα σημεία!
  • Τα αντηλιακά με φυσικά φίλτρα είναι ιδανικά για τα παιδιά κάτω των 3 ετών και για τις έγκυες.
  • Απαγορεύεται η απευθείας έκθεση στον ήλιο βρεφών κάτω των 6 μηνών! Δείτε εδώ πως μπορείτε να προστατέψετε το μωράκι σας από την ηλιακή ακτινοβολία.
  • Αντηλιακό θα πρέπει να χρησιμοποιούμε όλοι, ανεξάρτητα της ύπαρξης ή όχι ελλείψεως σε βιταμίνη D.

Αφήστε μια απάντηση