Προϊόντα για την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα

Αν περιμένετε το πρώτο σας μωράκι θα αναρωτιέστε για το πως θα είναι οι πρώτες ημέρες στο σπίτι μετά την έξοδο από το μαιευτήριο! Σίγουρα το κάθε μωρό και η εμπειρία της κάθε νέας μαμάς είναι διαφορετικά! Στη συνέχεια, θα διαβάσετε κάποια από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι γονείς τις πρώτες ημέρες με το μωρό τους!

1. Έλλειψη ύπνου

Αν και τα μωρά κοιμούνται πολλές ώρες μέσα στην ημέρα, δεν κοιμούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα! Η έλλειψη ύπνου είναι μια από τις συχνότερες δυσκολίες που αναφέρουν οι νέοι γονείς. Αν έχεις τη δυνατότητα προσπάθησε να αναπληρώνεις λίγες ώρες χαμένου βραδινού ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν και το μωρό σου κοιμάται! Είναι ,επίσης, πολύ βασικό οι γονείς να μοιράζονται τις φορές που ξυπνάνε το βράδυ για να φροντίσουν το μωρό!

2. Ώρα για φαγητό!

Το στομαχάκι ενός νεογέννητου είναι μικροσκοπικό. Για αυτό στην αρχή τα μωρά τρώνε μικρές ποσότητες και πολύ συχνά. Κάποια μωρά θέλουν να θηλάσουν κάθε 2 με 3 ώρες ενώ άλλα ακόμη πιο συχνά!  Δεν εκδηλώνουν όλα τα μωρά την πείνα τους με κλάμα! Κάποια μωρά τοποθετούν τα χέρια τους στο στόμα, σφίγγουν τις γροθιές τους  ή ανοιγοκλείνουν το στόμα! Είναι φυσιολογικό το μωρό να χάσει 7% του βάρους του τις πρώτες ημέρες μετά τη γέννα. Αυτό δε θα πρέπει να είναι κάτι που σας ανησυχεί.

Αν σκοπεύετε να θηλάσετε καλό θα ήταν να επισκεφθείτε ή να καλέσετε στο σπίτι μια σύμβουλο θηλασμού για να σας δώσει μερικές πρακτικές συμβουλές για τη διαδικασία! 

3. Πώς θα το ηρεμήσετε

Για τα νεογνά η έξοδος από τη μήτρα αποτελεί ένα μεγάλο σοκ. Γι’αυτό αναζητούν συνεχώς αγκαλιές και την παρουσία σας. Μην ανησυχείτε ότι θα κακομάθετε το μωρό σας! Οι ειδικοί συμβουλεύουν πως τα νεογνά χρειάζονται συνεχείς αγκαλιές σε συνθήκες μάλιστα που να μιμούνται τη μήτρα (καλά τυλιγμένο με κουβερτούλα, σε άμεση επαφή με το δέρμα της μαμάς κλπ).

4. Ώρα για μπάνιο!

Πολλοί γονείς αναφέρουν πως αγχώνονται όταν έρχεται η ώρα για το πρώτο μπάνιο του μωρού. Ξεκινήστε σιγά σιγά βρέχοντας το δέρμα του μωρού σας με ένα ειδικό σφουγγαράκι (αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τον ομφάλιο λώρο). Αποφύγετε να ρίξετε νερό απευθείας επάνω στο μωρό και μην το παρακάνετε με την καθαριότητα, αφού το δερματάκι του μωρού σας έιναι πολύ ευαίσθητο!

Αφήστε μια απάντηση