Mole in flowers

Ήρθε αυτή η εποχή του χρόνου πάλι; Η άνοιξη είναι μια μαγική εποχή για πολλούς ανθρώπους και παράλληλα ο εφιάλτης όσων υποφέρουν από εποχικές αλλεργίες! Βουλωμένη μύτη, μάτια που τσούζουν, φαγούρα στο λαιμό και πονοκέφαλος είναι κάποια από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα! Οι φαρμακευτικές αγωγές για τις εποχικές αλλεργίες συχνά δεν καλύπτουν τους ασθενείς και έτσι η ταλαιπωρία τους συνεχίζεται μέχρι το πέρας της Άνοιξης. Επειδή είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο φαρμακείο αυτή την περίοδο, συγκεντρώσαμε για εσάς μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης των ανοιξιάτικών αλλεργιών!

Επέλεξε τις κατάλληλες τροφές!

Υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τις εποχιακές αλλεργίες. Οι κυριότερες από αυτές είναι:

  • Σκόρδο : Το σκόρδο ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και δρα ως φυσικό αντιβιοτικό. Καταπολεμά λοιμώξεις, ιούς ακόμη και αλλεργίες!
  • Λεμόνια : Είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι καθημερινά βοηθά τον οργανισμό να απομακρύνει τις τοξίνες και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας!
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά (σπανάκι, σέσκουλο, ρόκα, μαρούλι κ.α.) : Καταναλώστε τα καθημερινά είτε υποφέρετε από αλλεργίες είτε όχι! Δρουν βοηθώντας τον οργανισμό μας να μειώσει τη φλεγμονή!

Κάνε πλύσεις με αλατόνερο!

Η χρήση ρινικών spray που περιέχουν κάποιο φάρμακο (π.χ. οξυμεταζολίνη, κορτιζόνη) για μεγάλο χρονικό διάστημα τελικά επιδεινώνει το πρόβλημά σας! Αντικαταστήστε τα με πλύσεις με αλατόνερο! Καθαρίστε τα ιγμόρεια σας με το αλατόνερο, τρεις φορές την ημέρα, το πρωί, όταν επιστρέψετε από εξωτερικό χώρο και το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο! Στο ΜΟLE μπορείτε να βρείτε την κατάλληλη συσκευή ρινικών πλύσεων! Ελάτε να σας ενημερώσουμε και να σας δείξουμε πως μπορείτε να κάνετε αποτελεσματικά τις ρινικές πλύσεις!

Προβιοτικά για ένα δυνατό ανοσοποιητικό!

Είναι πλέον γνωστό πως η κατάσταση της εντερικής μας χλωρίδας επηρεάζει άμεσα το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Μάλιστα, όλο και περισσότερες έρευνες υποστηρίζουν πως η χρήση προβιοτικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αλλεργιών ή ακόμη και να τις θεραπεύσει! Προβιοτικά μπορείς να βρεις σε πολλά τρόφιμα όπως το κεφίρ, το γιαούρτι, το ξινολάχανο κ.α. Το καλύτερο ,όμως, θα ήταν να προμηθευτείς ένα ολοκληρωμένο συμπλήρωμα προβιοτικών από το φαρμακείο ανάλογα με τις ανάγκες σου!

Tσουκνίδα η θαυματουργή!

Η τσουκνίδα χρησιμοποιήθηκε για αιώνες για να θεραπεύσει αλλεργικά συμπτώματα και κυρίως την αλλεργική ρινίτιδα! Έρευνες δείχνουν πως τα φύλλα της ελέγχουν την έκκριση της ισταμίνης! Η ισταμίνη είναι μια από τις χημικές ουσίες που είναι υπεύθυνες για τα δυσάρεστα συμπτώματα που σχετίζονται με αλλεργίες. Μπορείτε να ετοιμάσετε τσάι χρησιμοποιώντας τα φύλλα της ή να την προμηθευτείτε από το φαρμακείο σε μορφή βάμματος.

Με τη δύναμη των αιθερίων ελαίων!

Πολλά αιθέρια έλαια βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις μολύνσεις, τα βακτήρια, τα παράσιτα, διάφορους μικροοργανισμούς και τοξίνες! Μειώνουν την ευαισθησία του οργανισμού και ρυθμίζουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε εξωτερικούς παράγοντες! Κάποια από τα πιο δραστικά ενάντια στις αλλεργίες είναι  το αιθέριο έλαιο μέντας, ευκαλύπτου και τεϊόδεντρου.  Επειδή τα αιθέρια έλαια έχουν συμπυκνωμένη δραστικότητα είναι ασφαλή και αποτελεσματικά μόνο όταν χρησιμοποιηθούν με το σωστό τρόπο. Ο φαρμακοποιός σας μπορεί να σας ενημερώσει σχετικά με τις αναλογίες μίξης τους με φυτικά έλαια και τον τρόπο λήψης τους!

 

Αφήστε μια απάντηση