Ω-3

Σίγουρα όλοι έχετε ακούσει για τα Ω-3 λιπαρά ή μπορεί ακόμη και να έχετε πάρει κάποιο συμπλήρωμα που να τα περιέχει! Ξέρετε ,όμως, τι είναι τα Ω-3 και ποια τα οφέλη τους για τον ανθρώπινο οργανισμό; 

1. Τα λιπαρά που όλοι θέλουμε!

Πριν προχωρήσουμε σε λεπτομέρειες ας δούμε αρχικά τι είναι και που τα βρίσκουμε. Τα Ω-3 είναι μια ομάδα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Τα Ω-3 EPA και DHA βρίσκονται στα ψάρια (τόνος, σολομός) και στα οστρακοειδή. Ένα άλλο είδος το ALA, βρίσκεται σε άλλες τροφές όπως οι σπόροι και οι ξηροί καρποί. 

2. Βελτίωση της ψυχικής υγείας με τη βοήθεια των Ω-3!

Τα συγκεκριμένα λιπαρά οξέα βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης και του άγχους! Από τα 3 είδη (EPA, DHA και ΑLA), το EPA φαίνεται πως βοηθά περισσότερο στη βελτίωση της ψυχικής μας υγείας. Έχει διαπιστωθεί ,επίσης, πως τα ω-3 και ιδιαίτερα το DHA βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου μας! Μάλιστα, χαμηλά επίπεδα τους σε παιδιά και ενήλικες έχουν συνδεθεί με χαμηλά επίπεδα μελατονίνης και με προβλήματα ύπνου.

3. Ω-3 και στην εγκυμοσύνη!

Βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Η λήψη επαρκούς ποσότητας ω-3 κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βοηθήσει το μωρό σας με πολλούς τρόπους! Κάποιοι από αυτούς είναι μειωμένος κίνδυνος καθυστέρησης της ανάπτυξης και εμφάνισης απόσπασης της προσοχής.

4. Έχετε υψηλά τριγλυκερίδια;

Aν έχετε υψηλά τριγλυκερίδια προμηθευτείτε ένα συμπλήρωμα ω-3! Θα σας βοηθήσει στη μείωση των τριγλυκεριδίων και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL)! Φαίνεται μάλιστα, πως μας προστατεύουν από την εμφάνιση διάφορων τύπων καρδιακών ασθενειών!

5. Αντιφλεγμονώδης δράση για όλο το σώμα!

Τα ω-3 καταπολεμούν τη φλεγμονή! Η φλεγμονή και ιδιαίτερα η χρόνια φλεγμονή έχει συνδεθεί με πολλές ασθένειες όπως ο καρκίνος και τα αυτοάνοσα νοσήματα!  Φαίνεται πως μειώνουν την παραγωγή ουσιών που συνδέονται με τη φλεγμονή (κυτοκίνες, εικοσανοειδή, κ.ά). 

6. Πείτε αντίο στα σπυράκια!

Θέλετε λαμπερό δέρμα; Τα ω-3 θα σας βοηθήσουν και σε αυτό! Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως το EPA βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής και αποτρέπει την πρόωρη γήρανση του δέρματος!

Αφήστε μια απάντηση