Ίσως σκέφτεστε ” Κάνω γυμναστική, τρώω υγιεινά και έχω κόψει το κάπνισμα! Όλα καλά λοιπόν!” Όμως, υπάρχουν μικρές καθημερινές συνήθειες που μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την υγεία σας και ίσως δε σας περνούν καν από το μυαλό! Ας δούμε ποιες είναι αυτές!

1. Κινητό στο κρεβάτι!

Καλό είναι να μη χρησιμοποιείτε το κινητό σας πριν τον ύπνο. Σύμφωνα με έρευνες, το φως της οθόνης μπορεί να διαταράξει σημαντικά τον ύπνο σας, αφού καταστέλλει την παραγωγή της μελατονίνης. Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που βοηθά στον έλεγχο του κύκλου του ύπνου! Διαταραχές στα επίπεδά της επηρεάζουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σας και τα επίπεδα της ενέργειάς σας μέσα στη μέρα!

2. Αρνητικές σκέψεις!

Είναι σημαντικό να εκφραζόμαστε και να συζητάμε τα προβλήματά μας. Ωστόσο, οι αρνητικές σκέψεις και η γκρίνια αποτελούν συνήθειες που δεν αποκλείεται να βλάψουν την ψυχική σας υγεία! Σύμφωνα με έρευνες, η γκρίνια και η συνεχής συζήτηση των προβλημάτων μας κάνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες να ανεβαίνουν! Οπότε, προσπαθήστε να κάνετε θετικές σκέψεις όσο συχνότερα μπορείτε!

3. Χυμός στο πρωϊνό!

Οι χυμοί φρούτων έχουν συνδεθεί, ειδικά όταν είναι φρεσκοστυμμένοι, με μια υγιεινή επιλογή. Τι ισχύει όμως; H αλήθεια είναι πως οι συσκευασμένοι χυμοί περιέχουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί από την άλλη αν και φτιάχνονται μόνο με φρούτα που έχουμε στο σπίτι, έχουν και αυτοί μειονεκτήματα! Περιέχουν βιταμίνες αλλά σχεδόν καθόλου φυτικές ίνες. Έτσι, φαίνεται πως ανεβάζουν το σάκχαρο στο αίμα μας απότομα και μας προσδίδουν αρκετές θερμίδες χωρίς να μας χορταίνουν!

4. Βιαστικά γεύματα!

Σύμφωνα με έρευνες η γρήγορη κατανάλωση τροφής μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας. Πιο συγκεκριμένα, έχει συνδεθεί με παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιαγγειακά προβλήματα. Φαίνεται πως όσοι τρώνε γρήγορα τρώνε και περισσότερο, αφού χρειάζονται 20 λεπτά από τη στιγμή που ξεκινήσεις το φαγητό σου για να αισθανθείς κορεσμό. Αφιέρωσε ,λοιπόν, λίγο παραπάνω χρόνο στα γεύματά σου!

5. Πλύσιμο χεριών με ζεστό νερό!

Το κρύο νερό διατηρεί το δέρμα σου υγιές! Αντίθετα, η χρήση ζεστού νερού σε συνδυασμό με δυνατά καθαριστικά αρκετές φορές μέσα στην ημέρα μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από δερματικά προβλήματα! Επίλεξε ,λοιπόν, τουλάχιστον για τα χέρια σου κρύο νερό και απέφυγε τα δυνατά σαπούνια!

Αφήστε μια απάντηση