Διακοπές σημαίνει καλοπέραση και καλοπέραση για πολλούς από εμάς σημαίνει…καλό φαγητό! Σίγουρα, οι διακοπές αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε λίγα παραπάνω παγωτά και κοκτέιλ. Όμως, για να μην έχετε εκπλήξεις από τη ζυγαριά στην επιστροφή, δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να μην πάρετε βάρος!

1. Οργάνωση!

Ο προγραμματισμός είναι το Α και το Ω για να μη καταλήξετε να τρώτε στις διακοπές σας καθημερινά πατατάκια στην παραλία! Φροντίστε να προμηθευτείτε από κάποιο τοπικό μανάβικο φρούτα τα οποία θα παίρνετε μαζί σας στην παραλία. Μια πολύ καλή λύση επίσης είναι οι μπάρες πρωτεϊνης. Στο ΜOLE μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από αυτές! Επιλέξτε ,λοιπόν, να καταναλώνετε τέτοιου τύπου σνακ, τα οποία και μεταφέρονται εύκολα και δε θα σας γεμίσουν κενές θερμίδες. 

2. Σωστή ενυδάτωση!

Φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου νερό! Η ελλιπής ενυδάτωση μπορεί να σου δημιουργεί αίσθημα πείνας, ενώ στην πραγματικότητα δε χρειάζεσαι φαγητό! Ικανοποίησε τη δίψα σου με νερό (στο οποίο μπορείς να βάλεις και λίγες φέτες λεμόνι) και απέφυγε τελείως τα αναψυκτικά και τα milkshakes! 

3. Προσοχή στα κοκτέιλ!

Είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθείς σε ένα νησί και να μην υποκύψεις σε δροσερά φρουτένια κοκτέιλ. Προσοχή ,όμως, γιατί πολλά από αυτά περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Επιλογές με λιγότερες θερμίδες είναι τo mοjito, η μαργαρίτα και το martini.

4. Προσοχή στο πρωϊνό του ξενοδοχείου!

Αν το ξενοδοχείο που επιλέξατε έχει ένα πλούσιο μπουφέ, μην το παρακάνετε βάζοντας τα πάντα στο πιάτο σας! Επιλέξτε πρωϊνό με βραστό αυγό και στη συνέχεια κάποια φρουτοσαλάτα ή γιαούρτι με βρώμη. Αποφύγετε σφολιάτες και σοκολατένια επιδόρπια!

5. Τρώμε αργά!

Στις διακοπές δεν έχετε καμία δικαιολογία για να τρώτε βιαστικά το φαγητό σας! Απολαύστε το φαγητό σας, τις νέες γεύσεις και τα δείπνα με τους δικούς σας ανθρώπους με ηρεμία! Άλλωστε, όταν τρώμε αργά τελικά καταναλώνουμε μικρότερες ποσότητες φαγητού και χωνεύουμε καλύτερα!

Αφήστε μια απάντηση