Φυσικό τοπίο στην Αττική.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε ένα περίπατο στη φύση; Που επιλέξατε μια βόλτα στο δάσος αντί κάποιας πολύβουης καφετέριας; Οι έρευνες δείχνουν πως η τακτική επαφή μας με τη φύση είναι απαραίτητη για την ολιστική μας υγεία! Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται πως μια βόλτα και ένα πικνίκ στην εξοχή μπορούν να μας βοηθήσουν στους ακόλουθους τομείς!

1.Μείωση του στρες.

Η ζωή στις μεγαλουπόλεις έχει συνδεθεί με αυξημένα επίπεδα στρες, ακόμη και κατάθλιψη! Ευτυχώς, οι ερευνητές επισημαίνουν πως ακόμη και μια βόλτα στο πάρκο είναι ικανή να βελτιώσει την ψυχική μας υγεία. Αν έχετε μια απαιτητική καθημερινότητα, δοκιμάστε μια φορά την εβδομάδα να έρχεστε σε επαφή με τη φύση. Θα παρατηρήσετε πως θα γίνετε πιο ήρεμοι, χαρούμενοι και ισορροπημένοι.

2. Ασπίδα ενάντια στις ασθένειες.

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ο ακριβής μηχανισμός, φαίνεται πως η φύση μας προστατεύει από μια σειρά ασθενειών όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Η φύση θεραπεύει! Έχει βρεθεί πως βοηθά στη γρηγορότερη ανάρρωσή μας από ασθένειες, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου μας και χαμηλώνει τα επίπεδα της αρτηριακής μας πίεσης!  Σύμφωνα με μια έρευνα, άτομα που ζούσαν σε καταπράσινες περιοχές βρέθηκαν να έχουν ποσοστό θανάτου κατά 16% χαμηλότερο από αυτό που έχουν οι ομόλογοι τους που ζουν σε αστικό περιβάλλον.

3. Υγιείς μαμάδες, υγιή μωρά!

Η επαφή με τη φύση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα ευεργετική τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό. Έγκυες γυναίκες που κατοικούν σε πράσινο περιβάλλον εμφανίζουν μειωμένες επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και γεννούν μεγαλύτερα μωρά!

4. Αύξηση των επιπέδων ενέργειας.

Αν ανήκετε στους ανθρώπους που χρειάζονται καφεΐνη για να βγάλουν την ημέρα στο γραφείο, λίγες ώρες χαλάρωσης στην εξοχή θα σας βοηθήσουν και σε αυτό! Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Rochester, η φύση μας κάνει πιο δραστήριους, αυξάνει την αυτοεκτίμησή μας και μας βοηθά να πραγματοποιούμε περισσότερους από τους στόχους μας καθημερινά! Μας κάνει πιο ενσυνείδητους, παραγωγικούς και μας βοηθά να ελέγχουμε το μυαλό μας και τις σκέψεις μας πιο αποτελεσματικά! 

Την επόμενη φορά που θα έχετε ,λοιπόν, λίγο χρόνο κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας! Απολαύστε ένα περίπατο στη φύση μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα! 

Αφήστε μια απάντηση